Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Subota, 23.03. – METAK

26. ožujka 2024.
Kada vam netko pošalje ili ostavi metak, prijetnja je jasna i nedvosmislena. Kada pronađete dva zrna ispaljenog metka u vlastitom automobilu, to može značiti da je netko pucao jer zna da je vaš ili da su pukom slučajnošću, rikošetom, hici završili baš u vašem vozilu.
Screenshot

Kada se zovete Ivan Turudić i prisegnuti ste glavni državni odvjetnik, prva je pomisao da ste metom postali zbog svog posla, bivšeg, sudačkog, ili budućeg, tužiteljskog. Kada ste imenom i prezimenom javno prozvani od predsjednika RH Zorana Milanovića kao jedan od glavnih čimbenika zbog kojih želi Pantovčak zamijeniti Banskim dvorima, e da bi nakon izbora 17. travnja ponovno postao premijer, onda ta dva zrna nekom trećem mogu poslužiti u izbornoj matematici kako bi između metka i zametka kandidature stavio znak jednakosti. Kada je taj netko premijer Andrej Plenković, kojem taj isti zametak želi izmaknuti fotelju vlasti i u nju sebe posjesti, onda je jednadžba jasna: Milanović jednako pucanj na Turudića:

Govor mržnje koji sije najprije Milanović u hrvatskom političkom prostoru najčešće dovodi onda do prevođenja tih poruka na različitim razinama. Neki pucaju, a neki viču, dobacuju ljudima, vrijeđaju. Sve je to dio te snižene političke kulture kojoj svjedočimo zadnjih četiri i pol godine. To je uzrok svega, govori ove subote premijer Plenković u HRT-ovom Intervjuu tjedna novinarki Jasmini Popović.

(https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/plenkovic-brine-me-da-je-turudicu-propucan-auto-milanovic-sije-mrznju-20240323?utm_source=upday&utm_medium=referral)

Kada Andrej Plenković sve to stavi još i u povijesni kontekst pucnjave na zgradu Vlade prije tri i pol godine u kojoj je ranjen policajac, čin koji u javnosti naziva terorizmom i atentatom na sebe osobno, onda je i više nego jasno da svog omrznutog političkog protivnika koji se drznuo baciti mu rukavicu izazova u glavu, želi prikazati ne samo kao prostaka, siledžiju i luđaka već i kao virus, uzročnika terorizma, ako ne i njegovog pokrovitelja!

Tako je nakon „pileće konjice“ koju je, kako kaže Milanović, Plenković na njega nahuškao, stiglo vrijeme za AlKaidu i Osamu bin Ladena. Nakon što se perad povukla ili potušila u prašini, na scenu su stupili alfa mužjaci hadezeovog rasplodnog jata.

No ispod kokoši već su podmetnuta svračja jaja

(https://net.hr/video/vijesti/milanovic-plenkovic-je-na-mene-nahuckao-pilecu-konjicu-butkovic-nije-odgovorio-na-pitanje-29cd47cc-e77c-11ee-873f-b67d0c6ce500)

Izbori 2024.

Blog

Share This