Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Nedjelja, 24.03. – SPIN

26. ožujka 2024.
Kako to obično biva sa senzacionalnim vijestima u doba izbora,  otkrivanjem novih detalja  njihova izvanrednost i prelomnost popušta te  „breaking news“ prepušta mjesto spinu.  Nakon što se saznalo da je Turudićev automobil propucan još prije mjesec dana te činjenice da dugogodišnji sudac nije prepoznao oštećenje od metaka, s kojima se u svojoj pravosudnoj praksi sigurno, a možda i u Domovinskom ratu na prvoj crti bojišnice, susretao, već automehaničar kojem ga je uputilo osiguravajuće društvo, Plenkovićevo uzročno posljedično vezivanje cijelog slučaja za Milanovića kao okidač terorizma, palo je u vodu.

Kako doznajemo iz upućenih krugova, fokus istrage oko oštećenja na Turudićevu automobilu nije više u Virovitici, gdje je prijavio oštećenje, jer se pretpostavlja da su oštećenja nastala prije mjesec dana, a tada je Turudić boravio u Zagrebu. Zato se provjeravaju lokacije i snimke s kamera na kojima je Turudić u to vrijeme parkirao svoje vozilo u glavnom gradu. Navodno se radi o kalibru 7,65, pišu „24sata“.

(https://www.24sata.hr/news/otkrivamo-sumnja-se-da-je-turudicev-auto-propucan-prije-mjesec-dana-i-to-kalibrom-765-972664?24sata_ref=frontpage-home)

No, cilj je prvobitne površne informacije, na koju se odmah nadovezao Andrej Plenković upirući u Zorana Milanovića kao glavnog krivca, postignut. Ono što je po definiciji spin, medijski izvještaj koji nastoji skrenuti pažnju javnosti s nekog drugog sadržaja ili činjenice koji su u tom trenutku u fokusu javnosti, obavio je svoje u režiji HDZ-ovih spin doktora, a oni su, kao i kontrolirani mediji, u nadležnosti glasnogovornika Vlade Marka Milića.

Dobro, nije Marko Milić kalibar Karla Rovea, Bushovog spin doktora koji je za njega dobio sve izbore koje je trebalo, autora placeta za rat u Iraku, kojeg je američki predsjednik oduševljen svojim drugim mandatom u Bijeloj kući slavodobitno nazvao „Arhitektom“ svog uspjeha.  Ali, svrha je postignuta, „pileća konjica“ ne samo što se dala u galop, već su i pijevci izvukli ratničke trube unaprijed proglasivši Milanovića glavnim krivcem ako nam propadne – turistička sezona! Učinivši ga moćnijim od Ilije Gromovnika potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić nije propustio napomenuti kako „Putin i Rusi trljaju ruke jer se jedna etablirana, snažna europska država dovodi do nestabilnosti“:

Turisti su vrlo plahi i u ovom nam trenutku to može ugroziti turističku sezonu, upozorio je Bačić uvjeren da će vijest o propucavanju Turudićeva vozila odjeknuti diljem Europe.

Nema nam druge, želimo li spasiti hrvatski turizam od propasti, nego da cijenjenog virovitičkog automehaničara ovlastimo i kao servisera automobila glavnih tužitelja Italije, Španjolske, Portugala, Grčke, Turske i ostalih nam turističkih konkurenata.

O sole mio!

(https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/bacic-o-propucavanju-automobila-turudica-atmosfera-kaosa-mogla-bi-se-odraziti-na-sezonu-20240322)

 

Izbori 2024.

Blog

Share This