Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Branko Mijić

“Novinar je svjedok vremena” — Frane Barbieri

Hrvatski cionisti

15. travnja 2019.
Ako netko kaže za sebe da se osjeća kao žensko, on ne ide u muški WC, on ide u ženski. Meni ne bi bilo ugodno da idem u WC i da naiđe frajer od dva metra – bila bi to još jedna zahodska rasprava o zaboravljenoj Istanbulskoj konvenciji da je nismo čuli iz usta nekad časne, a danas kandidatkinje za Europski parlament Bernardice Juretić.

Bivša ministrica našla se na listi ”Hrvatskih suverenista” koje sačinjavaju HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatska konzervativna stranka, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Ujedinjeni hrvatski domoljubi.

Koliko stranaka, četiri livade, a nigdje hlada nema, barem ne onog europskog! Potpuno je neshvatljivo i izvan dometa zdravog razuma zašto se oni koji se busaju u suverenistička prsa uopće kandidiraju za nešto što se zove Europski parlament!? Kog će ti vraga Bruxelles i Strasbourg kada su ti, bez uvrede, citiramo Zorana Milanovića, Špičkovina i Vukovina, u srcu?

Dobro, nije teško pretpostaviti da su društvu koje predvodi Ruža Tomašić od suverenizma, recimo to lijepo hrvatski, nezavisne države u svakom pogledu i obliku, jedino draži euri, a briselske su plaćice znatno izdašnije od domaćih, kunskih.

Suverenisti u Europskom parlamentu, to je oksimoron, valjda nas nitko ne može uvjeriti da glasamo za nekog suverenca, a on će za 15 tisuća eura mjesečno EU rušiti iznutra.

Ako je Europa to zlo koje hoće progutati svekoliko hrvatsko, onda suverenist znači biti izolacionist, onaj koji će se rukama i nogama boriti da to zlo, taj pogubni melting pot sličan onom jugoslavenskom, nikad ne prijeđe granice i ne usiše nas do neprepoznatljivosti.

Europa je za svakog poštenog hrvatskog izolacionista horor jednak onom da će vam, kad krenete piškiti, u toalet upasti dlakavi dvometraš koji se osjeća ženom. Istinski hrvatski izolacionisti trebali bi se u stvari zvati samo cionisti.

Baš kao što židovski cionizam nema jedinstvenu ideologiju, tako su i hrvatski cionisti najjedinstveniji u zalaganju za Eretz Hrvatska, domovinu svih Hrvata, vodeći se religioznim vjerovanjima koji taj geografski prostor označavaju svetim.

Tako uz spomenutu listu broj 6. naprosto bujaju hrvatski cionisti koji sebe zovu suverenistima, a žele u europski konglomerat. Među takve možemo svrstati i A – HSP kojeg predvodi Dražen Keleminec, sklon javnom spaljivanju nepodobnih novina baš kao što su nacisti spaljivali knjige nepodobnih pisaca.

Ako se netko busa u suverenistička prsa od Zagreba do Drine, onda su to Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanabegovića u koaliciji s HSP-om. Ima tu i stranaka za koje prije ovih izbora nismo ni čuli, ali iz čijeg imena se da iščitati suverenistički naboj, poput Hrvatske stranke reda, Stranke hrvatskog zajedništva, Slobodne Hrvatske, Slobodarske stranke Hrvatske, Moja voljena Hrvatska…

Europa je još uvijek za naše cioniste ono što je Palestina za židovske, nešto za što su čuli, ali u stvarnosti ne postoji. Noćna mora poput muško-ženskog WC-a Bernardice Juretić u koji svatko nepozvan može banuti i suvereno se ispišati.

autograf.hr 15.04.2019.

Oznake: autograf.hr

Blog

Kolumne

Share This